Kiko liittyy osaksi Hipkoa

Kiko liittyy osaksi Hipkoa

Tiina ja minä olemme pitkän harkinnan jälkeen päättäneet jättää opettajahommat ainakin toistaiseksi. Onneksemme Hipkon Timo Räkköläinen oli valmis jatkamaan Kikon toimintaa, ja tänä kesänä Hipko eli Helsingin Itsepuolustuskoulu Oy ostaa Kikon liiketoiminnan. Päätös oli vaikea, sillä Kiko tuntuu monella tapaa melkein kuin omalta lapseltamme. Sali jää kuitenkin parhaisiin mahdollisiin käsiin!

Tuhannet kiitokset teille kaikille näistä hienoista vuosista!

– Jukka Koivulintu

Harjoitukset jatkuvat tuttuun tapaan elokuussa 7.8.2013

Elokuussa harkat käynnistyvät tuttuun tyyliin uudistetulla salilla, ja voitte silloin tulla treeneihin aivan kuten tähänkin asti. Heinäkuussa ei ole treenejä, koska salia remontoidaan. Kikolaiset voivat kuitenkin harjoitella kesän ajan Hipkon muilla saleilla.

Tuttu mies pääopettajan tuolille

Hipkon pääopettaja Timo Räkköläinen on taekwondon harjoittelijoillemme jo tuttu kasvo: Timo on ollut mukana Kikon vyökokeissa ihan alusta asti, yhteensä jo 11 kertaa. Timolla on musta vyö Taekwondon (ITA 6. dan, WTF 4. dan) lisäksi myös Brasilian Jiu-Jitsussa, Sin Moo Hapkidossa ja Combat Hapkidossa, ja hän on opettanut kamppailulajeja ammatikseen jo 15 vuotta. Timo on myös minun taekwondo-opettajani.

Hipko on kuin Kikon isoveli

Hipko eli Helsingin Itsepuolustuskoulu järjestää kamppailu- ja kuntotunteja kolmella salilla: Metsälässä, Kontulassa ja Vuosaaressa. Hipko on kohta 15-vuotias ja harjoittelijoita on reilu 1000, kun taas Kikossa on nyt n. 350 harjoittelijaa 5,5 vuoden toiminnan jälkeen. Hipkossa on paljon lapsia ja perheitä kuten Kikossakin, ja siellä harjoitellaan samaan tyyliin lukuisia eri lajeja kuten Taekwondoa, Brasilian Jiu-Jitsua, Hapkidoa, kuntonyrkkeilyä ja kahvakuulaa. Hipko on kuitenkin kehittänyt monia asioita Kikoa pidemmälle – kurkkaapa vaikka feissarista esimerkkejä, kuten Hipkon kisat ja lukuisat seminaarit!

Samanlainen treenifiilis on aina yhdistänyt meitä

Samantyyppisen porukan lisäksi Hipkon ja Kikon saleilla on hyvin samanlainen kulttuuri, jossa monen ikäiset ja monia lajeja edustavat harjoittelijat voivat kohdata toisensa hienossa yhteishengessä – melkein kuin perheenjäsenet. Juuri tämä yhteinen toimintakulttuuri mahdollistaa sen, että Kikolle tulee nyt uusi vetäjä.

Yhteiset opettajat

Kikon nykyisistä opettajista Marko Nyman ja Mika Kangas ovat ”kotoisin” Hipkosta, ja myös BJJ:n Tapsa Kuusniemelle sekä Lauri Ruudulle Hipkon tatami on jo vuosien takaa tuttu pyörimispaikka. Hipkon BJJ-mestari on Lucio Linhares, aivan kuin Kikossakin.

Nykyiset kikolaisten edut säilyvät ja saat vielä enemmän.

Sekä Kikossa että Hipkossa harjoitusmaksut hoituvat kätevästi suoraveloituksella. Jäsenmaksuhinnastot poikkeavat hieman toisistaan, mutta jatkossa kaikki kikolaiset säilyttävät samat harjoitushinnat kuin aikaisemminkin, eli kaikki nykyiset edut säilyvät ennallaan. Uutena etuna on, että voit samalla harjoitusmaksulla harjoitella Hipkon kaikilla saleilla, myös Metsälässä, Kontulassa ja Vuosaaressa!

Hoidamme laskutusasiat puolestanne

Siirrämme laskutustiedot ja suoraveloitusvaltuutukset automaattisesti Hipkolle. Tämä käy mutkattomasti, eikä teidän tarvitse olla yhteydessä pankkiinne yrityskaupan johdosta. Elokuun laskut ja suoraveloitukset tulevat vain uudelta laskuttajalta, ei sen kummempaa.

Vuodenvaihteessa suoraveloitukset päättyvät koko Suomessa. Siirrymmekin syksyn aikana e-laskutukseen, josta tiedotamme kesän lopussa. Hoidamme vaihdon suoraveloituksista e-laskuun puolestanne, joten tämänkään takia ei tarvitse asioida pankissa.

Hipkon  on ulkoistanut laskutuksensa Lindorff Oy:lle. Suoraveloitukset erääntyvät Hipkon asiakkailla nykyisellään joka kuun 1. päivänä (Kikossa 15. päivä). Elokuun harjoitusmaksut erääntyvät tutuun tapaan 15. päivä. Syyskuusta eteenpäin eräpäivä on kuun 1. päivänä! Mikäli pankki ei ole syystä tai toisesta saanut suoraveloitusvaltuutusta auki, Lindorff lähettää normaalin laskun ilman ylimääräisiä kuluja. Mikäli tilillä ei ole katetta, Lindorff lähettää huomautuslaskun, jossa on 5 euron laskutuslisä.

Elektroninen lätkä toimii respassa ihan kuin ennenkin

Nykyinen ”lätkä” (elektroninen avain) toimii edelleen treeneihin ilmoittautumisessa, sillä Hipko käyttää samaa Club Management-järjestelmää kuin Kiko.

Uudet nettisivut

Kesän aikana Hipko uudistaa nettisivunsa ja samalla Kikon tiedot siirtyvät Hipkon sivuille. Osoite kiko.fi ohjataan Hipkon sivulle ja Kikon vanhat sivut suljetaan.

Hipkon verkkolehti

Heinäkuussa saat sähköpostiisi Hipkon tuoreimman verkkolehden, jossa on tietoa tulevan kauden uutuuksista, tapahtumista ja kursseista.
Mikäli meillä ei ole teidän ajantasalla olevaa s-postiosoitetta, lehti on luettavissa nettisivuiltamme www.hipko.fi

Yhdistyminen

Pikku hiljaa Kikon toiminta yhtenäistyy osaksi Hipkoa ja samalla osa tuntien nimistä muuttuu. Hipkon taekwondoa on kutsuttu MooYe Taekwondoksi ja Kikon taekwondoa Gom Taekwondoksi. Jatkossa käytämme nimeä Hipko Taekwondo. Tenava Taekwondo muuttuu nimeltään Taapero taekwondoksi. Lukkarista poistuu ainakin toistaiseksi muutamia lajeja, joilla on ollut vain muutamia kävijöitä kuten Girlz MMA ja lasten judo.

Taekwondo uudet ryhmäjaot

Taekwondo ryhmäjakoihin on tullut muutoksia. Nykyisillä ryhmäjaoilla pystymme toteuttamaan Hipkon kausi ja tuntisuunnitelmat, niin, että harjoittelua on tuloksellista, motivoivaa ja hauskaa. Olemme käyttäneet seuraavia ryhmäjakoja osana opetusta jo 10-vuoden ajan. Opetus on jaettu lasten ja nuorten osalta kahteen ikäryhmään 7-11 v ja 11-14 v ja nämä kolmeen eri taitotasoon: peruskurssi, jatkoryhmä ja edistyneet. Ryhmäjaot eivät ole ehdottomia, mikäli ryhmäjako ei aikataulun osalta sovi sinulle tai haluat lisäharjoitusksia. Katso sinulle parhaiten sopivat tunnit. Aikuisten opetuksessa toteutetaan tämä kausi yhtä ryhmätasoa ja harjoitukset ovat kolme kertaa viikossa. Muistathan, että kaikki oppilaat ovat tervetulleita harjoittelemaan kaikille Hipkon saleille. Apua aikataulujen kanssa saat osoitteesta info@hipko.fi

Lapset 7-11 v.
Lasten peruskurssi (valkoiset vyöt)
Lapset jatkavat (valkokeltaiset–oranssit vyöt)
Lapset edistyneet  (oranssivihreät–ruskeat vyöt)

Nuoret 12-15 v.
Nuorten peruskurssi (valkoiset vyöt)
Nuorten jatkavat (keltaiset–siniset vyöt)
Nuorten edistyneet (siniset +1–ruskeat vyöt)

Kuva: Hipko

Tykkää ja jaa

Leave a Reply