Hipko Taekwondo from white to black belt Camp 2015-2016
Hipko järjestää 16:sta päivän kokonaisuuden Hipkon taekwondon perusteista ja jatkotekniikoista. Käymme läpi koko harjoitusohjelman valkoiselta vyöltä mustalle vyölle. Perusteiden hyvä hallinta on lajin kuin lajin tärkein asia. Ei ole väliä, minkä värinen sinun vyösi on–tärkeintä on, että haluat oppia. Halusit sitten suorittaa vihreän, sinisen, punaisen, ruskean tai mustan vyön, on perusteiden hallinta kokeessa menestymisen A ja O. Lupaan, että tulet hämmästymään, kuinka paljon opit 16:sta päivän aikana. Saat selkeät mallit, kuinka tekniikat suoritetaan, sinun on helppo kerrata tekniikoita yksin tai parin kanssa ja sinulla on selkeät sävelet omatoimiseen harjoitteluun. Seminaarin aikana tulen kannustamaan jokaista omatoimiseen harjoitteluun normaali harjoitusten lisäksi. Tätä varten saat myös oman taekwondo-opaskirjan.
Ainutlaatuinen mahdollisuus, tule mukaan!
Nyt sinulla on erityinen mahdollisuus ilmoittautua seminaarisarjan kaikkiin osiin ja oppia kaikki tarvittava mustan vyön kokeeseen jo hyvissä ajoin! Voit myös osallistua yksittäisiin seminaareihin, mutta suosittelen osallistumaan koko seminaarisarjaan, jotta saat kokonaisuuden kerralla haltuun. Osallistumalla koko seminaarisarjaan saat itsellesi yli 100 sivuisen taekwondon harjoitteluoppaan, jota voit käyttää itsenäisen harjoittelun tukena.
Tervetuloa kaikenvöiset taekwondon harrastajat!
Mikäli sinulla on vielä alempi vyöaste, älä kuitenkaan arastele osallistumisen suhteen kaikki. Kaikki vyöasteet asteet keltaisesta vyöstä ylöspäin ovat tervetulleita. Lupaan, että seminaarien aikana jokainen tulee oppimaan!
– LIIKESARJA-SEMINAARI, OSA 1: la 3.10-su 4.10 klo 10-14
– LIIKESARJA-SEMINAARI, OSA 2: la 10.10-su 11.10 klo 10-14
– POTKUTEKNIIKAT-SEMINAARI, OSA 1: la 24.10-su 25.10 klo 10-14
– POTKUITEKNIIKAT JA OTTELU-SEMINAARI, OSA 2: La 31.10-su 1.11 klo 10-14
– ITSEPUOLUSTUS JA ASKELOTTELU-SEMINAARI OSA 1: TAMMIKUU 2016
– ITSEPUOLUSTUS JA ASKELOTTELU SEMINAARI OSA 2: TAMMIKUU 2016
– KAMPPAILUSEMINAARI (LYÖNNIT, POTKUT JA PAINI) OSA 1: HELMIKUU 2016
– KAMPPAILUSEMINAARI (LYÖNNIT, POTKUT JA PAINI) OSA 2: HELMIKUU 2016
– HIPKO (MOOYE) TAEKWONDO PROGRAM -SERTIFIOINTIKOE: MAALISKUU 2016
Koko seminaarisarja pakettihinta on 350 euroa.
Voit maksaa myös osissa. Pakettiin kuuluu seminaarien lisäksi:
Yksittäisen seminaari osan (kaksi påivää) hinta on 40 euroa.
Kenelle: Hipkon keltaiset-mustavöiset taekwondon harrastajat
Ikäraja: +12 v.
Opettajat:
Timo Räkköläinen (Taekwondo ITA 6. dan, Kukkiwon Taekwondo 5. dan, Hapkido 4. dan, BJJ 1. asteen musta vyö
– itsepuolustukset
– kamppailuosuus
– loppukoe
Mika Tarhanen (Taekwondo 1. dan, EM-kisat: 2 pronssia, SM-kisat: 7 kultaa, PM-kisat: Kultaa, Maajoukkueen kapteeni, Taekwondoliiton vuoden ottelija vuosina 1996, 1997, 1998, Maajoukkuevalmentajana saavutettu miesten ensimmäinen EM-finaalipaikka raskaassa sarjassa, sekä naisten raskaan sarjan pronssi, Latvian EM-kisoissa Rigassa 2005.)
– potku
– taekwondo ottelu
Jeppe Aukio (Taekwondo 3. dan, poliisien ja palomiesten taekwondo liikesarjojen maailmanmestari 2015, yksilö- ja joukkueiikesarjan, sekä ottelun SM kultaa 2015)
– liikesarjat
-perustekniikka
Ilmoittautumiset 25.9.2015 mennessä osoitteeseen: info@hipko.fi
Ilmoittautumiset: timo@hipko.fi
Ystävällisin terveisin,
Timo Räkköläinen
Pääopettaja
Hipko
————————————————
Lue lisää Timon mietteitä seminaarista ja oppimisesta>>>
SAAT TAEKWONDO-OPAAN – KIRJAA YLÖS TEKNIIKOIDEN YKSITYISKOHDAT JA OPIT PERUSTEELLISESTI
Haluan, että opit tekniikoiden kaikki tärkeät yksityiskohdat. Joitain ihmisiä yksityiskohdat eivät voisi vähempää kiinnostaa. Nyt pyydän sinua tsemppaamaan ihan sinun itsesi vuoksi, sillä tekemällä tekniikat vähän sinnepäin, on myös lopputulos vähän sinnepäin. Välillä onnistut suorituksissa, välillä et. Osaamalla perusteet yksityiskohtaisesti saat aikaiseksi juuri sellaisen lopputuloksen, jonka haluat, ja tiedät myös miten sen teet. Saat treenivihkon, johon itse kirjoitat tekniikoiden tärkeät yksityiskohdat ja vaiheet. Silloin kun sinä lasket oman kynäsi paperiisi ja teet omat muistiinpanosi, opit enemmän. Jos minä tekisin muistiinpanot puolestasi, minä oppisin enemmän ja sehän ei ole tarkoitus. Valmistaudu jo nyt intensiiviseen ja tarkkaan työskentelyyn! Tarkat muistiinpanot auttavat palauttamaan tiedon takaisin käyttöösi kerratessasi omatoimisesti tekniikoita. Lopulta et enää tarvitse muistiinpanoja, opit tekemään liikkeet vaistonvaraisesti oikein. Minä en erityisesti pidä kirjoittamisesta, mutta olen aina tehnyt muistiinpanoja opetellessani uutta lajia – varsinkin harjoittelun alkuvaiheessa.
Ensimmäisen vuosien aikana uuttaa lajia harjoitellessani kirjoitin yksityiskohtaisesti ylös jokaisen harjoituksen, johon osallistuin, jotta osaisin myös opettaa tekniikat muistiinpanojen pohjalta. Se vei aikaa, mutta koin kehittymiseni olevan nopeaa. Halusin oppia nopeasti, tulla hyväksi ja olla teknisesti monipuolinen opettaja. Se, että näin vaivaa muistiinpanojen suhteen, on maksanut vaivansa takaisin moninkertaisesti. Oppimisen kannalta omien yksityiskohtaisten muistiinpanojen tekeminen on monin kerroin kehittävämpää kuin tuntien videoiminen. Muistiinpanoja tehdessä joudut mielessäsi käymään tekniikan läpi moneen kertaan ennen kuin se on ymmärrettävässä muodossa. Se, että pyörität tekniikkaa läpi omassa mielessäsi, tarkistaen kaikki vaiheet, on huomattavasti tehokkaampaa kuin se, että tekniikka pyörii ulkoisella näytöllä, jota katsot huomattavasti passiivisemmassa roolissa. Tartu nyt hetkeen, tee omat muistiinpanosi ja opi. En tietenkään halua, että taekwondosi on muistiinpanojesi varassa, mutta ne auttavat sinua eteenpäin oppimisen portaissa, kunnes taidot ovat vaistomainen osa sinun käytöstäsi, tapaasi painia.
OSAAMISEN PORTAAT
TAITOJEN OSAAMISESSA ON MONTA ERI TASOA:
1. Tiedostamaton osaamattomuus (autuaan tietämätön): Oppilas ei vielä tiedä mitä ei osaa. Hän ei ole koskaan nähnyt tai kuullut kurssin sisällöstä, hän ei vielä tiedä mitä tulee oppimaan. Tässä vaiheessa hän ei vielä tiedä esimerkiksi, mitä ”harjoitusohjelma” pitää sisällään.
2. Tietoinen osaamattomuus (tietää mitä ei vielä osaa): Oppilas on nähnyt, mitä hänen pitäisi osata, mutta ei vielä tiedä, osaako tehdä liikkeet oikein. Oppilas yrittää tehdä tekniikkaa ja huomaa, ettei vielä osaa tehdä sitä oikein ja tarvitsee lisää ohjausta, varmuutta vaiheisiin.
3. Tietoinen osaaminen (kun ajattelee mielessään kaikki vaiheet, osaa tehdä tekniikan): Oppilas osaa asian kun hän miettii, kuinka kaikki vaiheet toteutetaan. Ehkä tekniikan tekeminen ei suju vielä kovin nopeasti ja jouhevasti, mutta oppilas pääsee kuitenkin aloituspisteestä aina tekniikan viimeiseen vaiheeseen asti. Tässä vaiheessa voi tuntea kertaamisen ja suurten toistomäärien tekemisen turhaksi. Joku saattaa virheellisesti ajatella, että nyt minä osaan tekniikan, eikä sitä tarvitse enää harjoitella. Toisaalta oppilas saattaa kritisoida tekniikoiden toimimattomuutta, koska ei pysty käyttämään niitä aidoissa tilanteissa tai ihmettelee, miksi tekniikat eivät tule mieleen itse vapaamman kamppailun aikana tai itsepuolustustilanteissa. Näihin kysymyksiin löytyy selkeä vastaus!
Ihmisen mieli pystyy samanaikaisesti keskittymään tietoisesti 3–7 asiaan. Kamppailutilanteissa ärsykkeitä on huomattavasti enemmän: vastustajan otteet, omat otteet, oma asento, vastustajan asento, oma kunto, vastustajan kunto, vastustajan paine, liikkeen etenemisen suunta jne. Kamppailussa tulee elää hetkessä, aistia itse tilanne. Karkeasti voisi sanoa, että kamppailussa tai itsepuolustustilanteessa aistit ovat suuntautuneet ulospäin hakemaan mahdollisimman paljon tietoa tilanteesta.
Mikäli sinun täytyy jossain vaiheessa kääntyä sisäänpäin miettimään jonkin tekniikan suoritusvaiheita, et ole enää tietoinen tilanteen kulusta ja jäät tilanteissa pahasti jälkeen. Voin varmuudella sanoa, että toimintasi lässähtää kasaan ja menetät etumatkan vastustajaasi. Et johda tilanteen kulkua ja joudut reagoimaan vastustajan mahdollisesti hyvin osaamiin hyökkäyksiin. Siksi on tärkeää, että harjoittelet tekniikat yhdeksi sujuvaksi kokonaisuudeksi niin, että sinun ei tarvitse miettiä tekniikan vaiheita ja ymmärrät samalla mihin tilanteeseen päädyt suorittamasi tekniikan jälkeen. Näin toimimalla pysyt monta askelta edellä vastustajaasi. Kannustankin kaikkia harjoittelemaan perusteet ja vyötekniikat niin hyvin, että viet osaamisesi mustan vyön tasolle, aina mestaruustasolle asti.
4. Tiedostamaton osaaminen (teet tekniikat oikein, mutta et enää ole tietoinen osaamisestasi ja tekniikoiden eri vaiheista, taitosi ovat vaistonvaraisia): Oppilas ei enää tiedä, kuinka monta pientä asiaa hän osaa ja tekee oikein sparratessaan ja hänen reaktionsa on aina oikea. Oppilas on muodostanut niin paljon yhteyksiä opittujen asioiden välille, että hänestä tuntuu, että on vain muutama kultainen sääntö ja perusliike, johon kaikki muu pohjautuu, eikä osattavien asioiden määrä tunnu enää kovin suurelta. Siksi mestarilla tai huippu-urheilijalla voi olla vaikeuksia opettaa omaa osaamistaan muille. Olen joskus kuullut hyvien nyrkkeilijöiden kertovan, miten he onnistuvat tyrmäämään aina samalla koukkulyönnillä: ”vedä tällä tavalla, tsup tsup, ja kaveri tippuu”. Ja kun olen noudattanut neuvoa, niin kaveri ei olekaan tippunut. Jotain oleellista on siis jäänyt kertomatta, koska ydintaito on siirtynyt niin tiedostamattomalle tasolle, että jäljelle on jäänyt vain tyrmäävä lyönti, mikä tietysti on itse harjoittelun tavoite. Vielä on olemassa yksi osaamisen taso, josta hyvin harvoin mainitaan mitään. Tämä taso on niille, jotka haluavat tulla mestari-opettajiksi.
5. Tietoinen tiedostamaton osaaminen (tulet tietoiseksi sinun tiedostamattomista taidoistasi ja osaat opettaa tämän osaamisen eteenpäin). Tämä on mestari-opettajan taso, jolloin olet osannut viedä jonkin taidon tiedostamattoman osaamisen tasolle ja jälkikäteen purat osaamisesi osiin. Silloin opit opettamaan tiedostamattoman vaistonvaraisen osaamisesi eteenpäin oppilaille. Näin minä ainakin määrittelisin mestari-opettajan.
———————————————————————————
– LIIKESARJA-SEMINAARI, OSA 1: la 3.10-su 4.10 klo 10-14
– LIIKESARJA-SEMINAARI, OSA 2: la 10.10-su 11.10 klo 10-14
– POTKUTEKNIIKAT-SEMINAARI, OSA 1: la 24.10-su 25.10 klo 10-14
– POTKUITEKNIIKAT JA OTTELU-SEMINAARI, OSA 2: La 31.10-su 1.11 klo 10-14
– ITSEPUOLUSTUS JA ASKELOTTELU-SEMINAARI OSA 1: TAMMIKUU 2016
– ITSEPUOLUSTUS JA ASKELOTTELU SEMINAARI OSA 2: TAMMIKUU 2016
– KAMPPAILUSEMINAARI (LYÖNNIT, POTKUT JA PAINI) OSA 1: HELMIKUU 2016
– KAMPPAILUSEMINAARI (LYÖNNIT, POTKUT JA PAINI) OSA 2: HELMIKUU 2016
– HIPKO (MOOYE) TAEKWONDO PROGRAM -SERTIFIOINTIKOE: MAALISKUU 2016
Koko seminaarisarja pakettihinta on 350 euroa.
Voit maksaa myös osissa. Pakettiin kuuluu seminaarien lisäksi:
Yksittäisen seminaari osan (kaksi påivää) hinta on 40 euroa.
Ilmoittautumiset 25.9.2015 mennessä osoitteeseen info@hipko.fi
Ilmoittautumiset timo@hipko.fi
TERVETULOA!